2013. január 30., szerda

Concurs de creaţie: "Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit"


Concursul naţional de scrisori, eseuri, mesaje şi declaraţii de dragoste "Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit", iniţiat de Biblioteca Judeţeană ”A. D. Xenopol” din Arad, a ajuns în anul 2013 la a VII-a ediţie.
Startul concursului se dă în fiecare an de 15 ianuarie – ziua pe care o putem numi ziua Mihai Eminescu. Demersul nostru a fost inspirat de corespondenţa dintre poet şi Veronica Micle. Concursul „Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit” este asociat şi sărbătorii dragostei la români, Dragobetele, din 24 februarie.

Scrie mesajul / scrisoarea / eseul / declaraţia ta de dragoste, şi expediază-le prin email la marketing@bibliotecaarad.ro sau pe adresa bibliotecii: Biblioteca Judeţeană „A. D. Xenopol”, 310122 Arad, str. Gheorghe Popa de Teiuş nr. 2-4, ori adu-le personal la Serviciul Marketing-Imagine al bibliotecii (cam. 22), până pe 28 februarie, ora 12.00.




Condiţii de participare:


Competiţia nostră are trei secţiuni: adolescenţi, adulţi şi seniori.
Textul expediat de dvs. trebuie să conţină cel mult 5200 de caractere, scris la 1 rând şi jumătate, în Times Roman, cu caracter de 12, sau, mai simplu, o pagină si jumătate de text.
Concursul este deschis atât participanţilor din ţară cât şi celor din străinătate. Dacă doriţi, puteţi folosi un pseudonim literar, dar insistăm să ne trimiteţi o adresă (un număr de telefon) pentru a vă putea expedia premiul, dacă este cazul.

Se vor acorda câte 9 premii, câte 3 premii pentru fiecare categorie de vârstă.
Vom lua în considerare doar scrisorile originale şi vom descalifica orice tentativă de plagiat.
La încheierea concursului, cele mai bune lucrări se vor publica în presa locală şi naţională. Toate scrisorile ediţiei 2013 vor fi expuse în holul instituţiei noastre.
Marţi, 26 martie 2013, la ora 13.00, va avea loc festivitatea de premiere a semnatarilor celor mai reuşite scrisori.


Vă urăm succes, şi aşteptăm cu mult interes compoziţiile dumneavoastră!


(Comunicat din partea Bibliotecii Judeţene "A. D. Xenopol" Arad)

Nincsenek megjegyzések: